Зеленський: Надаючи Україні зброю та гроші, Європа рятує своїх дітей

Зеленський: Надаючи Україні зброю та гроші, Європа рятує своїх дітей

Укрінформ
Путінська армія не спромоглася захопити у 2023 році жодного великого міста, тоді як Україна змогла прорвати російську блокаду Чорного моря, що дає змогу перевозити мільйони тонн зерна.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю виданню The Economist, зауваживши, що це «величезний результат».

За словами Президента, Захід утратив відчуття нагальності в питанні допомоги Україні, а багато українців – відчуття екзистенціальної загрози.

«Можливо, ми не досягли успіху (у 2023 році – ред.), як того хотів світ. Можливо, не все відбувається так швидко, як хтось уявляв», – сказав він. Але, за словами Зеленського, думка про те, ніби Путін «перемагає», є не більш ніж відчуттям.  А реальність полягає в тому, що російські війська так само гинуть у таких місцях, як Авдіївка, де Президент побував днями.

«Тисячі, тисячі вбитих російських військових, яких ніхто навіть не забрав», – сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський про поїздку в Авдіївку: У воїнів є втома, але немає зневіри

Він наголосив, що, підтримуючи Україну, Європа захищає себе від російської агресії.

«Даючи нам гроші або зброю, ви підтримуєте себе. Ви рятуєте своїх дітей, а не наших», – пояснив Зеленський. Він переконаний: якщо Росії дозволити забирати українських дітей, «вони забиратимуть інших дітей». І якщо Росія порушуватиме права українців, «вона порушуватиме права в усьому світі».

Якщо Україна програє, Путін наблизить свої війни до Заходу, застеріг Президент. «Путін відчуває слабкість, як тварина, тому що він тварина. Він відчуває кров, він відчуває свою силу. І він з'їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Боррель: ЄС має підтримувати Україну в плані розширення, військової та фінансової допомоги

Глава держави додав, що розвідувальні служби кількох європейських країн «почали вивчати можливість нападу на їхню територію з боку Росії». Причому йдеться навіть про ті країни, які не входили до складу СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-