Генерал Годжес не дуже оптимістичний щодо запрошення України в НАТО на саміті у Вашингтоні

Генерал Годжес не дуже оптимістичний щодо запрошення України в НАТО на саміті у Вашингтоні

Укрінформ
Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що НАТО стане кращим того самого дня, коли прийме Україну, водночас він не дуже оптимістичний щодо результатів Вашингтонського саміту у контексті запрошення України.

Про це Годжес сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Щиро кажучи, я не налаштований оптимістично – я не чую висловів чи розмов, які вказували б на те, що у 2024 році у Вашингтоні результат може бути успішнішим, ніж у 2023-му у Вільнюсі. Я дивлюся на Орбана в Угорщині, на Фіцо у Словаччині – вони обидва зараз виконують кремлівську роботу у різні способи усередині ЄС. Угорщина навіть заблокувала рух Швеції в НАТО. Я не відчуваю достатнього рівня енергії щодо питання українського членства», - сказав генерал.

Він додав, що хотів би помилятися, однак наразі має такі відчуття.

Годжес також зазначив, що він особисто зосереджений на тому, щоб США здобули ясність щодо цілей в Україні, зокрема, що Україні треба справді допомогти здобути перемогу, бо це відповідає інтересам Америки. Тому, на його переконання, слід продовжувати виступати за підтримку вступу України до Альянсу.

Читайте також: Запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні має бути «планом A, B і C» для УкраїниЧалий

«НАТО стане кращим того самого дня, коли прийме Україну. Але я буду чесний з вами та моїми українськими друзями – я зараз не дуже оптимістичний, що ми побачимо щось краще порівняно з тим, що ми побачили на саміті НАТО у Вільнюсі», - зауважив екскомандувач Сухопутних сил США у Європі.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поінформував, що Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО в липні наступного року і хоче почути думку США, як вони бачать цей захід.

Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту – це одна з ключових цілей 2024 року.

Фото: Ministry of Defense of Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-