У питанні законопроєкту про мобілізацію потрібно шукати компромісні рішення - Корнієнко

У питанні законопроєкту про мобілізацію потрібно шукати компромісні рішення - Корнієнко

Лещенко запитує
Укрінформ
Зручні рішення для влади та суспільства, зокрема в питанні мобілізації, закінчились ще до 24 лютого 2022 року.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив у ефірі програми Укрінформу "Лещенко запитує".

"Я думаю, що у питанні нового законопроєкту про мобілізацію, який би задовільнив і військових, і суспільсто, потрібно шукати певні компромісні рішення. Вони не будуть прості, адже такі прості та зручні рішення закінчились", - зазначив він.

За словами Корнієнка, такі "прості та зручні" рішення для влади та суспільства закінчились ще до 24 лютого 2022 року.

"Дуже багато рішень, які ми ухвалюємо останнім часом - вже дуже незручні. Наприклад забрати в мерів міст 200 мільярдів в рік з бюджету - було дуже непростим рішенням, але ми розуміємо, що без цих грошей не буде дронів, снарядів, не буде можливості бригадам самозабезпечуватись", - підкреслив перший віцеспікер українського парламенту.

Читайте також: Українські депутати влаштували флешмоб та акцентували увагу світу на злочинах РФ - Корнієнко

Політик акцентував, що у питанні мобілізації необхідно шукати формат, який буде більш справедливим, і завдяки якому "буде виникати менше питань чому той не служить, а я служу", буде мінімізована корупція у сфері мобілізації та військової служби, а також який буде надавати більші можливості мобілізованому.

"Тобто є вже в законопроєкті про відпустки для військових, але нам потрібно серйозно, глибоко провести дискусію щодо внутрішніх ротацій. Обговорити ті речі, про які кажуть самі військові на рівні командирів. І, звичайно, необхідно знайти відповідь на питання військових, які воюють вже майже два роки", - додав перший заступник Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі і суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-