Українські депутати влаштували флешмоб та акцентували увагу світу на злочинах РФ - Корнієнко

Українські депутати влаштували флешмоб та акцентували увагу світу на злочинах РФ - Корнієнко

Лещенко запитує
Укрінформ
Українські парламентарі влаштували флешмоб, щоб звернути увагу міжнародних партерів, поінформувати про черговий злочин Росії та наголосити на важливості військової допомоги та санкцій.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив у ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

«Після ранкового обстрілу Росією багатьох міст України, ми з колегами зробили флешмоб по всім чатам парламентських делегацій ПАРЄ, ОСБЄ і так далі, писали іноземним колегам, депутатам та віцеспікерам, де поінформували про черговий злочин агресора та про ситуацію після обстрілів», - поінформував він.

Корнієнко пояснив, що метою флешмобу було нагадати міжнародним партнерам про Україну, адже, за словами першого віцеспікера, «основні наративи останній час в міжнародних колах були присвячені Ізраїлю, та ізраїльо-палестинським питанням».

Читайте також: Лещенко застеріг політиків щодо використання їхніх заяв російською пропагандою

Перший заступник Голови ВР підкреслив, що під час флешмобу і неформального спілкування з іноземними політиками у месенджерах українські посадовці закликали партнерів й надалі надавати обіцяну військову допомогу у вигляді снарядів та іншої необхідної техніки.

Своєю чергою іноземні колеги були шоковані масштабом ворожої атаки, її наслідками та запевнили, що будуть і надалі ухвалювати рішення про надання військової та гуманітарної допомоги, ухвалювати пакети оборонної підтримки, а також санкційні пакети проти Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 29 грудня Російська Федерація здійснила наймасштабнішу атаку з повітря по території України. Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-