Костенко про «мобілізаційний» законопроєкт: Більше запитань, ніж відповідей

Костенко про «мобілізаційний» законопроєкт: Більше запитань, ніж відповідей

Ексклюзив
Укрінформ
Деякі норми урядового законопроєкту щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби викликають більше запитань, ніж надають відповідей.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко заявив у коментарі Укрінформу.

Він назвав відповідний проєкт закону резонансним і наголосив на важливості публічної комунікації його положень авторами.

Костенко розповів, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки наразі вивчає цей документ. "Норми, що там містяться, викликають більше запитань, ніж надають відповідей. Мені щохвилини телефонують люди і фахівці з різних сфер із запитаннями чи зауваженнями до тексту. Тому чекаємо хоч якісь пояснення від субʼєктів подання цієї законодавчої ініціативи", – підкреслив секретар оборонного парламентського комітету.

Він висловив думку, що в законопроєкті містяться багато "незрозумілих норм і обмежень", які сприймаються жорсткими. "Тому варто знати, як ці положення у разі ухвалення будуть реалізовані на практиці, багато запитань до механізмів. Внесення в реєстр боржників, повістки на електронну пошту, обмеження працювати на держслужбі всім, хто не служив тощо. Зараз не зрозуміле бачення, як це все буде застосовуватися, і що з цього насправді доцільно", – підсумував Костенко.

Читайте також: Мобілізація залишатиметься основним механізмом залучення до служби - Костенко

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-