Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Укрінформ
Австрія схвалила 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії після того, як НАЗК України виключило австрійську банківську групу "Райффайзен Банк Інтернаціональ" (RBI) зі списку міжнародних спонсорів війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Застереження Австрії щодо санкцій знято", - заявив агентству дипломат ЄС.

Зазначається, що Австрія наполягала на виключенні RBI зі списку НАЗК "міжнародних спонсорів війни" в обмін на підписання останнього пакету санкцій ЄС проти Росії. Цей список має на меті присоромити компанії, що ведуть бізнес в РФ і підтримують воєнну машину Москви, наприклад, сплачуючи податки.

І хоча "чорний список" НАЗК не має юридичної сили, але він має символічне значення, посилюючи тиск громадськості на "Райффайзен" з вимогою піти з Росії, про що австрійський банк заявив, що готовий це зробити.

Читайте також: Німецькі митники заявили, що вилучатимуть підсанкційні товари з посилок із Росії

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції України з'явилася інформація про призупинення статусу міжнародного спонсора війни для австрійської банківської групи Raiffeisen Bank – "на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-