Україна не «зависне» у переговорах про вступ до ЄС на десятиліття - Кулеба

Україна не «зависне» у переговорах про вступ до ЄС на десятиліття - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна не зависне в переговорах з Європейським Союзом на десятиліття, тому що держава вже проходила етап зависання, ще коли переконувала ЄС дати перспективу.

Про це Кулеба заявив під час спілкування в Інстаграмі з телеведучим Вадимом Карп’яком, передає Укрінформ.

“Ми вже цей етап провисання пройшли. Я абсолютно переконаний, і докладатиму зусиль, скільки буде можливо, що ми не зависнемо в переговорах на десятиліття. Європа прокинулася зі свого летаргічного сну і розуміє, що немає альтернативи розширенню”, – сказав Кулеба.

Міністр підсумував, що переговори про вступ України будуть складними, тому що клуб, в який входитиме держава, буде навʼязувати умови – "так було з усіма країнами”, – а Україна буде захищати свої національні інтереси і пройде цей шлях.

Читайте також: Держдеп - про рішення Євроради щодо України: Це історичний момент для Європи

Крім того, очільник української дипломатії підкреслив, що шлях, який країна пройшла за півроку – “від нуля до відкриття переговорів” – увійде в історію Європейського Союзу, бо, за словами Кулеби, жодна інша країна інтеграцію в ЄС за такий короткий час не проходила.

Читайте також: Історичне рішення ЄС: остаточний розрив України з пострадянською геополітичною пасткою

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європейська рада оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ. Вони містять, зокрема, документальне підтвердження рішення глав держав та урядів ЄС розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-