Данілов розповів про інформаційні «коливання» під час війни

Данілов розповів про інформаційні «коливання» під час війни

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про інформаційні «коливання» під час війни РФ проти України.

Таку думку він висловив у своєму дописі в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Коли надворі зимно, а вночі гучно, виникає гострий дефіцит сонця. Про що варто пам’ятати. Хвиля втоми закономірна, але це всього лише хвиля у великому морі. Політична кон'юнктура мінлива на Заході і Сході, Півдні і Півночі, а стратегічні цілі України незмінні. Настрої можуть коливатися, але прагнення свободи і ненависть до Московії все одно переважать», - зазначив Данілов.

Він підкреслив, що «українці можуть бути стомленими, однак не настільки, щоб не знайти сил і далі нищити окупаційну плісняву».

«Закони ринку та попиту ніхто не відміняв, тому негативна інформація завжди краще «продається», - додав секретар РНБО.

Також він висловив думку, про що не варто забувати. Зокрема, за його словами, «якщо звертати увагу на все, що нам пророкували і пророкують, нас би давно не існувало».

«Захід може бути нерішучим і нешвидким, проте це єдиний ціннісний союзник України. Війна дає західним демократіям життєво необхідний шанс оновитись енергією змін, зупинити корозію моралі, яку щедро підживлює (- вала) Росія», - вважає Данілов.

За його словами, «це все вже було і ще не один раз буде – інформаційні коливання від оптимізму до песимізму, разом з коливаннями погодними, військовими або виборчими…».

«Спочатку певна група політиків, експертів, медійників розповідала, що Росія цивілізована країна, а газовий бізнес із нею – основа економіки і європейського достатку. Потім прогнозували Україні капітуляцію за лічені дні. Коли змінилася ситуація, а разом з нею – кон'юнктура, то вирішили, що тепер можна писати про як мінімум вихід на лінію розмежування станом на 24 лютого 2022 року», - зазначив Данілов.

При цьому, зауважив він, «забувалось» про необхідність переваги в повітрі, необхідну кількість ПВО, відсутність дальніх засобів ураження і що дорогоцінний час було витрачено на дискусію про те, чи потрібні Україні танки…».

Читайте також: Данілов: Ми два роки захищаємо свою країну, це вже велика перемога

«Тепер спостерігаємо іншу крайність – якщо українські танки не в Москві, треба говорити про скорочення допомоги, «замороження» , зупинення, «кореїзацію» або «фінляндизацію» війни, після чого повернутися до «нормального» статусу недратування ядерної потвори», - зауважив секретар РНБО.

На його переконання, треба бути спокійними і зосередженими, твердими та послідовними, вірити в Перемогу і праведність нашої війни, «не зраджувати принципам та, головне, ніколи не вірити москві, а вірити в справедливість сили і правди, яка в цій історії на нашому боці».

Як повідомлялося, раніше Данілов заявив, що Україна очікує отримати до Різдва додатковий пакет фінансової допомоги від США, але якщо це станеться трохи пізніше, не варто робити з цього трагедію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-