У Нідерландах більшість нової Палати представників хоче продовжити підтримку України

У Нідерландах більшість нової Палати представників хоче продовжити підтримку України

Укрінформ
У Нідерландах більшість нового складу Палати представників виступила за продовження підтримки України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTL Nieuws.

“Україна може й надалі розраховувати на фінансову, дипломатичну та гуманітарну підтримку Нідерландів. Більшість нового складу Палати представників в дебатах щодо майбутнього саміту ЄС вважає за необхідне продовжити допомагати уряду в Києві”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що VVD (Народна партія за свободу і демократію), GroenLinks-PvdA (об’єднані GroenLinks, Зелені ліві) та PvdA (Трудова партія), NSC (Новий соціальний контракт), CDA (Християнсько-демократична партія), ChristenUnie (Християнський союз) D66 (прогресивні демократи), VOLT (загальноєвропейська партія), серед інших, підтримали політику Кабінету, що йде у відставку.

Прем'єр-міністр Марк Рютте перед дебатами заявив, що розраховує на підтримку Палати представників.

“Я справді вірю, що підтримка є”, — сказав він.

Найбільша партія в Палаті представників, ультраправа Партія свободи (PVV) на чолі з Гертом Вілдерсом, завжди була проти військової підтримки України Нідерландами та виступає проти вступу України в ЄС.

Читайте також: У Нідерландах відбувся перший Форум української громади

Утім, у Палаті представників більшість підтримують пропозицію про початок переговорів щодо вступу України та Молдови в ЄС. Однак політичні партії наголошують, що Копенгагенські критерії - умови вступу до Європейського Союзу - не повинні бути предметом торгу.

Водночас є партії, які хочуть продовжувати надавати Україні гроші та зброю, але вони не бажають розпочинати переговори про вступ. Зокрема, партія BBB (Фермерсько-громадянський рух) та SGP (Державна реформатська партія).

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Україна буде важливою темою на засіданні Євроради 14-15 грудня, де розглядатимуть питання щодо початку перемовин про вступ до ЄС.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-