Україна зменшує залежність від зовнішньої допомоги - Зеленський

Україна зменшує залежність від зовнішньої допомоги - Зеленський

Укрінформ
Залежність України від зовнішньої підтримки поступово зменшується, і цей процес потрібно прискорювати.

Про це сказав під час зустрічі з Президентом США Джо Байденом глава Української держави Володимир Зеленський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна поступово зменшує залежність від допомоги. Ми рухаємося в правильному напрямку. Я хочу обговорити з Президентом Байденом, як посилити цей (рух – ред.)», - зауважив Зеленський на початку зустрічі з Байденом у Білому домі.

Він також наголосив на можливості посилення протиповітряної оборони України, щоби позбавити РФ переваги в повітрі та зірвати її наступальні операції.

«Це реально»,- підкреслив Зеленський.

Він подякував Сполученим Штатам, американському народу та американським оборонним компаніям, які забезпечують Україну потужною зброєю. Український лідер при цьому нагадав, що на попередній зустрічі домовився з президентом Байденом про спільне виробництво зброї.

«Ми це зробимо, і сьогодні ми обговоримо, як це прискорити», - додав глава Української держави.

Крім того, він наголосив на необхідності пришвидшити зусилля щодо конфіскації заморожених активів РФ загальною сумою в понад $300 мільярдів.

Читайте також: Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги Україні на $200 мільйонів

«Ми маємо використати це для захисту від російського терору»,- зауважив він.

Президент Зеленський також зазначив, що має намір обговорити з Президентом Байденом реформи України на шляху до інтеграції в ЄС.

«Ми маємо успіх, і це важливо»,- зауважив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський уперше провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-