Допомога Україні посилить безпеку США та всього демократичного світу - Остін

Допомога Україні посилить безпеку США та всього демократичного світу - Остін

Укрінформ
Підтримка України в її протистоянні агресії РФ лише посилить безпеку Сполучених Штатів, а також усього демократичного світу.

Про це заявив у понеділок під час виступу в Університеті національної оборони США глава Пентагону Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

«Америка буде безпечнішою, якщо ми протистоятимемо дедалі агресивнішій путінській Росії, якщо ми будемо відстоювати наші базові цінності і якщо ми дамо зрозуміти іншим потенційним агресорам у всьому світі, що вони не можуть вирішувати, які країни мають жити, а які зникати», - наголосив глава Пентагону.

Він наголосив, що російська армія продемонструвала свою слабкість в Україні.

«Путін прагнув деморалізувати український народ, натомість Путін деморалізував російську армію», - зауважив міністр оборони США.

За його словами, Сполучені Штати пишаються тим, що продовжують стояти разом з Україною. «І будьте певними, відданість з боку Америки щодо підтримки України, яка протистоїть російській агресії, є непохитною», - підкреслив глава оборонного відомства США.

Читайте також: Білий дім: Ціна війни Путіна буде вищою для США, якщо не підтримати Україну зараз

Остін нагадав про міжнародну коаліцію з близько 50 країн, яка забезпечує підтримку ЗСУ. «Можливості цієї коаліції мають вирішальний вплив на полі бою. Україна повернула собі більше половини території, захопленої Росією з лютого 2022 року», - наголосив глава Пентагону. 

Тож, продовжив він, разом із союзниками та партнерами США сповнені рішучості допомогти Україні консолідувати та розширити можливості України на полі бою, а також створити нові сили, які зможуть відбити російську агресію у майбутньому. 

«Ми повні рішучості стримати Росію від подальшої агресії, у тому числі проти наших союзників по НАТО. І ми готові рішуче показати світові, що Америка не похитнеться у захисті свободи», - заявив Остін. 

Він також підкреслив, що допомогти Україні зупинити Путіна також необхідно для того, щоби інші агресори не спричинили більше хаосу.

Читайте також: Білий дім планує укласти угоду з Конгресом для забезпечення військової допомоги Україні та Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський розпочав у понеділок офіційну частину робочого візиту до США з виступу в Національному університеті оборони, який готує військову еліту Сполучених Штатів і 153 інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-