Стефанішина обговорила з Сійярто сім рекомендацій Єврокомісії, яка виконала Україна

Стефанішина обговорила з Сійярто сім рекомендацій Єврокомісії, яка виконала Україна

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто сім рекомендацій Європейської комісії, які виконала Україна з особливим акцентом на захисті прав нацменшин.

Про це вона заявила за підсумками переговорів у Брюсселі, передає Укрінформ із посиланням на Офіс Стефанішиної.

“Напередодні зустрічі Євроради мала важливий обмін думками з Петром Сійярто. Детально обговорили реформаторські кроки, які Україна зробила в рамках 7 рекомендацій з особливим акцентом на захисті прав національних меншин”, – зазначила вона.

Віцепремʼєрка додала, що в п’ятницю український парламент проголосував за принципові зміни до галузевого законодавства, напрацьовані в процесі широкого інклюзивного діалогу. 

“Домовилися співпрацювати з угорською стороною для забезпечення його належного виконання. Сподіваюсь зустрітися днями в Києві”, – наголосила насамкінець урядовиця.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-