Європейські експерти застерігають від зменшення підтримки України

Європейські експерти застерігають від зменшення підтримки України

Заява
Укрінформ
Група європейських експертів у спільній заяві до громадян та лідерів країн Європи застерегли від зменшення західної підтримки України, яка протистоїть російській агресії.

Як передає Укрінформ, звернення 18 експертів опублікував Encompass Europe

«Поки українські війська борються на фронті, не маючи достатнього озброєння для ведення тривалої війни на виснаження, Росія нарощує виробництво зброї, Європа не виконує своїх обіцянок щодо постачання боєприпасів, а США, з огляду на майбутні вибори, погрожують припинити військову допомогу», - йдеться у заяві.

За словами європейських експертів, відмова від підтримки України зробить Європу вкрай вразливою.

«Ми не повернемося до Європи 2021 року. Натомість ми повернемося до стану перманентної небезпеки. Європа буде глибоко ослаблена внаслідок втрати захисту, який зараз забезпечує Україна, та втратою взаємної довіри між державами. І ми стикнемося з імперією, яку підбадьорить демонстрація того, що вона може зміцнитися через агресію. Це означатиме повернення до Європи 1930-х років», – наголошують підписанти.

За їхніми словами, Європа має ресурси, щоб протистояти Росії. Найнагальнішим заходом, на їхню думку, є координація широкомасштабної промислової мобілізації, щоб постачати більше зброї та боєприпасів Україні та, зрештою, перевершити Росію у виробництві.

Читайте також: Німецька дипломатія підтвердила подвоєння допомоги Україні

«Якщо ми не докладемо зусиль у сфері озброєння сьогодні, нам доведеться це робити завтра, і то – якщо Росія досягне своїх цілей в Україні – у значно складніших і більш загрозливих умовах. І ми втратили б дорогоцінний час», - вважають експерти.

Вони наголосили: якщо «ми повністю візьмемо на себе зобов’язання гарантувати українцям європейське майбутнє, Росія не зможе нам протистояти». Сила Росії «багато в чому залежить від нашої нерішучості», додали вони.

Звернення підписали підписали 18 експертів з Іспанії, Бельгії, України, Польщі, Фінляндії, Франції, Словаччини, Швеції, Естонії, Німеччини та Італії.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі закликав збільшувати допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-