Шольц заявив, що Німеччина має бути готовою до ще більшої підтримки України

Шольц заявив, що Німеччина має бути готовою до ще більшої підтримки України

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц на з’їзді Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що потрібно бути готовими до тривалої підтримки України.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Ця війна (повномасштабна війна Росії проти України – ред.), ймовірно, не закінчиться найближчим часом. Тому важливо, щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу, а саме продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії», – зазначив Шольц.

За його словами, Німеччина має бути готовою зробити ще більше, «якщо інші ослабнуть». Тож з німецького боку мають бути ухвалені рішення, «що ми в змозі це зробити», наголосив Шольц.

Канцлер також однозначно заявив про свою підтримку подальшої військової допомоги Україні. Він сказав, що президент країни-агресорки Володимир Путін «не повинен очікувати, що ми відступимо».

Читайте також: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, зокрема, допомогу Україні й Ізраїлю.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-