Вишеградська група ухвалила декларацію на підтримку України

Вишеградська група ухвалила декларацію на підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що країни Вишеградської групи у п’ятницю ухвалили спільну декларацію, в якій заявили про продовження підтримки України. Зокрема, йшлося про розмінування територій, медичну та гуманітарну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на агентство CTK.

Після засідання міністрів оборони Чехії, Польщі, Словаччини та Угорщини, які входять до Вишеградської групи, Чернохова зазначила, що зниження рівня допомоги Україні стане «сигналом про слабкість Заходу».

«Ми зробимо все можливе, щоб не допустити поразки України, навіть попри те, що у нас можуть бути різні позиції по порядку денному, особливо в рамках Вишеградської четвірки», – підкреслила чеська політикиня.

Вона додала, що Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина продовжать підтримувати Україну в боротьбі з російським вторгненням так, як кожна із країн вважатиме за потрібне. Зокрема, у питаннях розмінування території України, а також медична та гуманітарна допомога.

Читайте також: Дуда на зустрічі лідерів Вишеградської групи наголосив на потребі подальшої підтримки України

Окрім цього, у декларації наголошується на важливості співробітництва групи з питання захисту повітряного простору Словаччини та необхідності зміцнення оборонної промисловості. Міністри також погодились підтримати Ізраїль та його право на самооборону.

Нагадаємо, від липня цього року Чехія здійснює річне головування у Вишеградській групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-