Дуда на зустрічі лідерів Вишеградської групи наголосив на потребі подальшої підтримки України

Дуда на зустрічі лідерів Вишеградської групи наголосив на потребі подальшої підтримки України

Укрінформ
Україна й надалі потребує підтримки країн Вишеградської групи (V4) у двох ключових напрямках: реалізації допомоги для відбиття російської агресії і надання допомоги українським біженцям за кордоном.

Про це під час пресконференції лідерів Вишеградської групи у Празі заявив у середу президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми всі згодні, що Україна весь час потребує підтримки, і необхідно це робити. Ми всі згодні, що цей напрям і надалі має реалізовуватися у двох аспектах: найперше допомоги, яка направляється в Україну, і це ми повинні робити не лише самі, але й мобілізовувати для цього наших союзників", – заявив Дуда.

Другим аспектом він назвав надання допомоги біженцям з України, яку країни V4 здійснюють від самого початку російської агресії проти України.

Читайте також: Постачання Заходом зброї Україні досі недостатнє - президент Чехії

Він також зауважив, що потрібно розвивати транспортні сполучення між країнами групи, зокрема в межах проєкту Via Carpatia. Дуда додав, що справна і розвинута інфраструктура також дозволяє переміщати допомогу для України з балтійських портів через Польщу у напрямку польсько-українського кордону.

Як повідомлялося, лідери V4 під час зустрічі обговорили питання впливу російської агресії на Центральну Європу, підтримку України, ситуацію на Близькому Сході, розширення ЄС, а також транскордонні й інфраструктурні проєкти, транспортне сполучення й енергетичну співпрацю.

Від липня цього року Чехія здійснює річне головування у Вишеградській групі.

Фото: Zuzana Bönisch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-