Республіканці в Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні й Ізраїлю

Республіканці в Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні й Ізраїлю

Укрінформ
Республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Голосування відбулося в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

Загалом, за процедурними правилами, законопроєкт мав отримати щонайменше 60 голосів для того, щоби бути внесений на подальший розгляд. Його підтримали 49 сенаторів, 51 проголосував проти.

При цьому, до 49 республіканців доєднався незалежний сенатор Берні Сандерс. Крім того, лідер більшості Чак Шумер проголосував «проти», щоби мати змогу знову внести документ на розгляд.

Перед процедурним голосуванням сенатор Шумер висловив нерозуміння тим, що республіканці фактично взяли в заручники допомогу Україні для того, щоби просувати власні внутріпартійні інтереси без можливостей жодних компромісів.

Читайте також: Байден - Конгресу США: Допомога Україні не може чекати

«Навіщо затримувати допомогу Україні, якщо вони навіть не можуть представити пакет щодо кордону, який зможе пройти Сенат?»- зауважив лідер демократів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-