З українського боку триває робота над схваленням допомоги в Конгресі США - Кулеба

З українського боку триває робота над схваленням допомоги в Конгресі США - Кулеба

Укрінформ
З українського боку не зупиняється робота над схваленням допомоги нашій країні в Конгресі Сполучених Штатів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС України наголосив, що “добра частина” його розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном на полях міністерської зустрічі НАТО минулого тижня була присвячена саме цьому питанню.

“Робота не зупиняється, ведеться… Те, що я почув від свого колеги обнадіює, але це рішення американської політики, американського парламенту. Ми його залишимо їм, але на всіх рівнях з українського боку триває робота для того, щоб це рішення було ухвалено своєчасно”, – сказав Кулеба.

Читайте також: Держдеп закликає Конгрес США діяти якнайшвидше задля допомоги Україні

Крім того очільник української дипломатії, за його словами, має підстави вважати, що зрештою рішення про створення Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки в обсязі 50 млрд євро будуть ухвалені і макрофінансова стабільність в Україні збережеться.

Як повідомлялося, Україну відвідала міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот. На зустрічі з нею Президент Володимир Зеленський обговорив підготовку українських пілотів на F-16 та функціонування альтернативного гуманітарного коридору.

Напередодні лідер більшості в Сенаті Чак Шумер призначив перше процедурне голосування за проєкт закону щодо виділення $106 млрд додаткового фінансування, зокрема й допомоги Україні й Ізраїлю. Крім того, він повідомив про запрошення Володимира Зеленського виступити перед сенаторами по відеозв’язку, щоби ознайомити із поточною ситуацією в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-