Немає жодних ознак, що Данія зменшить підтримку України - посол

Немає жодних ознак, що Данія зменшить підтримку України - посол

Укрінформ
Україна може розраховувати на військову і цивільну підтримку з боку Данії.

На цьому наголосив у інтерв'ю Українському радіо посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен, передає Укрінформ. 

"Україна може розраховувати на данську підтримку, як військову, так і цивільну. В політичному контексті немає жодних ознак, що підтримка України зменшиться. 80 відсотків данської допомоги Україні – це військова допомога, зброя, військове обладнання. Вам потрібна перемога, а новітнє озброєння – це її передумова. Є також значна цивільна допомога", - зазначив дипломат.

У цьому зв'язку він нагадав, що Данія взяла шефство над Миколаєвом та Миколаївською областю.

За словами посла, сильними сторонами данської економіки є енергетика та енергоефективність. "Ми володіємо новітніми технологіями, які дозволяють використовувати відновлювальні джерела енергетики. Ми раді поділитися своїми досягненнями з Україною. І не обов’язково чекати настання миру, щоб вже починати працювати. На Миколаївщині в травні цього року була відкрита потужна вітрова електростанція, яку побудувала компанія ДТЕК. А вітрові турбіни для неї надала Данія. Це наш амбітний проєкт. І вже зовсім скоро розпочнеться будівництво другої фази цієї вітрової електростанції, яка будується за новітніми технологіями", - розповів дипломат.

Він також підкреслив, що макроекономічна підтримка України з боку ЄС є надзвичайно важливою, і "Данія наполегливо працює над тим, щоб підтримка була і надалі".

Читайте також: Столтенберг: НАТО не припинить підтримки України - це чіткий сигнал Росії

Посол нагадав, що Данія непохитно підтримувала Україну ще до початку повномасштабного вторгнення.

"Попри те, що наш парламент складається з різних партій – лівих, правих, центристських – їх усіх об’єднує одна тема. Це – підтримка України. Ця підтримка йде не лише від уряду Данії, а й від громадянського суспільства, від звичайних данців", - зазначив він.

Як повідомлялося, Данія збільшить військову підтримку України на 2,3 мільярда данських крон (понад 336 мільйонів доларів) цього року.

Фото: ukr.radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-