Столтенберг: НАТО не припинить підтримки України - це чіткий сигнал Росії

Столтенберг: НАТО не припинить підтримки України - це чіткий сигнал Росії

Укрінформ
НАТО не припинить підтримувати Україну в її відбитті російської агресії, а останні заяви на підтримку українського народу є чітким сигналом про це Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок під час пресконференції у Брюсселі, де проходить засідання міністрів закордонних справ країн Альянсу.

"Під час нашої сьогоднішньої зустрічі члени Альянсу підтвердили рішучість підтримувати Україну на її шляху до НАТО, і непохитну підтримку в той час, коли українці мужньо захищають свою країну", - сказав він.

Генсек НАТО нагадав, що лише за останні дні були зроблені нові важливі заяви про підтримку України. Так, Німеччина пообіцяла виділити 8 млрд євро у наступному році, а Нідерланди - понад 2 млрд євро. Крім того, Румунія відкрила тренувальний центр F-16 для українських пілотів.

За словами Столтенберга, члени Альянсу, в тому числі США і Фінляндія, надсилають більше засобів протиповітряної оборони і боєприпасів до України. А 20 членів Альянсу "створили коаліцію з протиповітряної оборони для України".

Все це допомагає рятувати життя українців. І надсилає сигнал Росії про те, що наша підтримка не припиниться", - наголосив генсек НАТО.

Читайте також: Забезпечення стійкої підтримки України є в інтересах НАТО - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочинається дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, у ході якого Альянс, зокрема, підтвердить довгострокову підтримку України.

Центральними темами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО стануть триваюча війна РФ проти України, бойові дії в секторі Гази та погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході загалом, а також зростаюча стратегічна конкуренція та виклики, які кидає Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-