Київ схвалив проєкт адаптованої річної програми Україна-НАТО, який завтра представлять у Брюсселі

Київ схвалив проєкт адаптованої річної програми Україна-НАТО, який завтра представлять у Брюсселі

Укрінформ
Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної схвалила проєкт адаптованої Річної національної програми на 2024 рік для представлення НАТО.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Як зазначається, мета адаптованої Річної національної програми (аРНП) - підготовка України до членства в Північноатлантичному альянсі, а всі зміни розроблені з урахуванням умов повномасштабного вторгнення Росії.

Проєкт Програми містить п’ять базових розділів: політичні та економічні питання, оборонні та військові питання, ресурсні питання, питання безпеки та правові питання. Визначені заходи також корелюються з порядком денним «Жінки, мир, безпека».

“Адаптована РНП є максимально стислою та практичною, сфокусованою на реформах у секторі безпеки і оборони. У сфері демократичних трансформації чітко зафіксовано посилання на завдання, які Україна виконує на шляху європейської інтеграції. Ми провели хорошу внутрішню роботу, а також ґрунтовні консультації зі штаб-квартирою НАТО. Союзники позитивно оцінили підхід, який ми запропонували, та дали узагальнені рекомендації до проєкту, які були враховані комісією», - прокоментувала Стефанішина.

Проект адаптованої РНП буде представлено союзникам 29 листопада на засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте також: Кулеба переконує ЄС і НАТО у необхідності створити спільний європейський оборонний простір

Як повідомлялося, за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі у липні 2023 року лідери держав-членів Альянсу домовились про відмову від Плану дій щодо членства в НАТО. Натомість прогрес України у впровадженні реформ, необхідних для членства в НАТО, регулярно відстежуватимуть через прогрес у індикаторах виконання аРНП. Україна запропонувала перейти від практики щорічного звітування з виконання аРНП до постійних консу льтацій зі стороною НАТО щодо реалізації програми в межах роботи Ради Україна-НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-