Кулеба переконує ЄС і НАТО у необхідності створити спільний європейський оборонний простір

Кулеба переконує ЄС і НАТО у необхідності створити спільний європейський оборонний простір

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає за необхідне створити спільний європейський оборонний простір із скоординованою політикою оборонних галузей і переконуватиме в цьому учасників першого засідання Ради Україна-НАТО.

Про це він сказав на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що питання, яке об’єднує його сьогоднішні переговори з Боррелем і завтрашні дискусії у НАТО, - це розвиток спільного оборонного комплексу задля гарантування безпеки в Європі.

«Я наголосив на необхідності створення спільного європейського оборонного простору, де країни діятимуть спільно, де буде скоординована політика оборонних галузей, де всі процеси будуть синхронізовані та впорядковані. Це дозволить Європі, у принципі, не тільки стабільно підтримувати Україну, а й підтримувати власний курс, власну обороноздатність", - сказав Кулеба.

На його думку, цей загальний простір має охоплювати не тільки держави-члени ЄС, а й країни-кандидати та країни-однодумці.

«Я відкрито поділився цими ідеями з Жозепом Боррелем і продовжу обговорювати їх завтра в НАТО", - зазначив очільник МЗС.

Він додав, що на засіданні Ради Україна-НАТО говоритиме також про наступний саміт Альянсу у Вашингтоні.

«Наразі кінець листопада, тож ми повинні вже розпочати підготовку до саміту», - зауважив Кулеба.

Читайте також: Кулеба у Європарламенті: Маємо створити повноцінний Спецтрибунал за злочин агресії проти України

Як повідомлялося, 29 листопада Дмитро Кулеба візьме участь у першому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у штаб-квартирі НАТО в межах зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств держав-членів Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-