У країн ЄС немає жодних ознак «утоми» від війни - Боррель

У країн ЄС немає жодних ознак «утоми» від війни - Боррель

Укрінформ
Серед країн-членів Євросоюзу не спостерігається жодних ознак так званої втоми від війни в Україні.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час спільної з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у вівторок у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, перспективи війни в Україні є одним з найважливіших питань, з якими ми маємо справу. Але, відверто кажучи, я не бачу жодних ознак того, що країни-учасниці мають те, що ви називаєте втомою. Всі стурбовані. Всі визнають успіхи українців», - сказав Боррель, відповідаючи на запитання про «втому від війни» в Україні серед країн-членів ЄС.

Високий представник ЄС також вказав на низку успіхів України, як, наприклад, відновлення роботи «зернового коридору» у Чорному морі, про які «чомусь не говорять». «І це тому, що зосереджуються на військовому контрнаступі. Але, наприклад, є великий успіх експорту зерна з України морем… Скільки кораблів уже пройшло цим коридором, експортуючи зерно, уникаючи атак російського флоту. Російський флот був витіснений з акваторії Чорного моря. І вони (українці – ред.) відкрили лінію судноплавства. Це було вирішено завдяки військовому потенціалу українців, які витіснили російський флот за межі своїх кордонів», - заявив Боррель.

Крім того, він нагадав, що Сили оборони України закріплюються на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

«Тож усі дивляться на ще одну війну і, можливо, не зовсім розуміють, якою є ситуація зі здатністю України чинити опір. І я впевнений, що країни-члени продовжуватимуть підтримувати Україну, тому що для нас це екзистенційне питання. Ми не можемо дозволити собі втомитися. І це також наше зобов'язання», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

Як повідомляв Укрінформ, представник Європейської служби зовнішніх справ наступного тижня відвідає Київ з метою представлення напрацювань з надання Україні довгострокових безпекових зобов’язань з боку Євросоюзу.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-