У Держдепі оптимістично налаштовані щодо нового пакету фінансування для України

У Держдепі оптимістично налаштовані щодо нового пакету фінансування для України

Укрінформ
Державний департамент США оптимістично налаштований щодо пакету на додаткове фінансування та очікує що Сенат почне розглядати це питання у найближчі тижні.

Про це повідомляє VOA з посиланням на помічника державного секретаря у справах Європи та Євразії Джима О'Браєна, передає Укрінформ.

За його словами, і в Палаті представників, і в Сенаті більшість підтримують пакет допомоги.

“Я думаю, що значна більшість у Палаті представників підтримує пакет допомоги, який включає важливу безпекову допомогу для Ізраїлю, Тайваню та України. Для нашої безпеки, для безпеки Альянсу та для того, щоб наші ключові партнери відчували себе у безпеці – важливо, щоб ми надали необхідну допомогу. Вона стосується як військових потреб України, так і її економічного процвітання”, – заявив О'Браєн.

Він зазначив, що Україна оплачує 60% військових витрат на війну. Крім того, значну допомогу виділяють європейські союзники, які загалом надали понад 100 мільярдів євро допомоги Україні.

“Це насправді коаліційні зусилля. Для наших партнерів важливо почути, що ми продовжуватимемо виконувати свою роль”, – сказав О'Браєн.

Читайте також: У Білому домі нагадали Конгресу, що допомога Україні й Ізраїлю є пріоритетом

Представник Держдепу також наголосив на важливості Ради НАТО-Україна як форуму консультацій між партнерами НАТО та Україною, додавши, що перша зустріч (Ради) на рівні міністрів закордонних справ це “дуже важливий крок, оскільки це свідчить про політичну підтримку відносин, які Україна будує з НАТО”.

На думку О'Браєна, немає жодних ознак того, що Росія бажає проводити змістовні мирні переговори.

“Здається, президент Путін буде чекати ще щонайменше ще рік чи навіть більше до того як він подумає про припинення цієї війни”, – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Адміністрація США сприймає війну в Україні та агресію ХАМАС проти Ізраїлю як виклик глобального характеру, тому забезпечуватиме рішучу підтримку обом партнерам одночасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-