Зеленський закликав партнерів обмежити агресивний потенціал РФ: Це наша спільна відповідальність

Зеленський закликав партнерів обмежити агресивний потенціал РФ: Це наша спільна відповідальність

Укрінформ
Атакувавши Київ у День пам'яті жертв Голодомору-геноциду Росія вчергове засвідчила, що протиставляє себе всьому нормальному у світі. Наша спільна відповідальність - обмежити агресивний потенціал Росії.

Про це під час спільної пресконференції з главами держав Латвії і Швейцарії та главою уряду Литви сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Як і тоді, у ХХ столітті, так і зараз Москва є джерелом загрози для життя та стабільності у світі загалом, і це наша спільна історична відповідальність - обмежити Росію. Обмежити саме її агресивний потенціал, захистити наших людей, наші держави, допомогти іншим країнам, зокрема, країнам Глобального півдня набути сил стабільності", - сказав Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що дуже символічно, що саме в День пам'яті жертв Голодомору-геноциду Росія здійснила наймасштабнішу дронову атаку на столицю України.

Читайте також: Зеленський у День пам'яті жертв голодоморів: Світ має засудити злочини минулого і сьогодення

Це свідчить про те, що Росія продовжує протиставляти себе всьому світові.

Президент наголосив, що через агресію Росії в Чорному морі виникла одна з найбільших за останнє десятиліття загроз глобальної стабільності саме з точки зору постачання продовольства.

"Наша позиція принципова, ми вважаємо, що ніхто у світі не має права блокувати судноплавство, створювати дефіцит продовольства. Використання зброї як голоду - це елемент політики геноциду , і будь яка держава, нація (яка чинить подібне - ред.) повинна відповідати за це. Це передусім ще і моральний обов'язок держав світу не допускати, щоб хтось страждав у сучасному світі, від голоду", - сказав Зеленський.

Він відзначив, що у співпраці з партнерами, завдяки зусиллям українських захисників, вдалося відновити експорт з чорноморських портів.

Читайте також: На продовження роботи програми «Зерно з України» вже акумульовали $100 мільйонів - Зеленський

"Від початку повномасштабної війни ми створили шляхи солідарності в Європі для експорту, зокрема, нашого продовольства. Все потужніше працює Дунайський регіон, також поступово нам вдалося відновити експорт з морських портів у Чорному морі, повернення вільного мореплавства та вигнання з Чорного моря російського флоту. Це один із найбільш потужних здобутків нашої держави, розвідки, військових в ході цієї війни. Це не лише про економіку, а і про захист людей, захист людяності", - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві, 25 листопада відбувся другий саміт Української гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine" ("Зерно з України") під егідою Президента України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-