Рада незабаром розгляне законопроєкт про нацменшини - Арахамія

Рада незабаром розгляне законопроєкт про нацменшини - Арахамія

Укрінформ
На одному з найближчих засідань Верховної Ради планується розглянути законопроєкт про національні меншини, який має гармонізувати українське законодавство з європейським.

Про це голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, ухвалення відповідного закону є останньою вимогою для відкриття переговорів про членство в Європейському Союзі.

На цей час проведена підготовча нарада щодо реєстрації законопроєкту.

«Плануємо розглянути його якомога раніше, на одному з найближчих засідань. Дякую колегам за роботу і чекаємо результативного голосування в залі», – зазначив голова фракції.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зі свого боку наголосив у Фейсбуці, що шлях України до ЄС є щоденною та злагодженою роботою всіх гілок влади.

Заходи з наближення українського законодавства до європейського тривають.

«Маємо створити дієве гармонійне законодавство про нацменшини, яке б відповідало європейським стандартам та працювало б на зміцнення України», – заявив прем'єр.

Відповідні консультації проведені за участю представників уряду, Верховної Ради, Офісу Президента й самих національних меншин.

Читайте також: У Раді готують комплексний документ щодо мобілізації та демобілізації - Арахамія

Як зауважив Шмигаль, у своєму останньому звіті Європейська рада відзначила посилення Україною захисту нацменшин.

«Ми й далі будемо демонструвати прогрес у цьому напрямку. Наразі розроблені зміни до законів. Там врахована думка представників різних етнічних спільнот України. Адаптований досвід та практики інших європейських держав», – зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що «чим міцніший фундамент міжетнічного порозуміння, тим сильнішою буде Україна в колі об’єднаної європейської родини».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Верховна Рада ухвалила закон, що регулює питання реалізації прав і свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-