У Німеччині не дають порад щодо подій на полі бою в Україні - посол

У Німеччині не дають порад щодо подій на полі бою в Україні - посол

Укрінформ
У Німеччині публічно не коментують ситуацію на російсько-українському фронті і не дають порад щодо подій на полі бою.

Про це заявив посол ФРН в Україні Мартін Єгер в інтерв’ю Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи стала стаття Головнокомандувача Валерія Залужного для «The Economist» темою для обговорення в німецькому політикумі.

«Федеральний уряд не веде публічних дебатів щодо перспектив війни та ситуації на полі бою. Дуже інтенсивно обговорюється питання, як ми можемо ще краще підтримувати Україну в майбутньому», - сказав дипломат.

Читайте також: Путін марно радіє з турбулентності у світі - Бербок

Він відзначив, що Збройні сили України досягли значних успіхів з лютого минулого року, успішно обороняючи свободу і незалежність своєї країни, а також безпеку Європи.

«Ми дуже віримо в ефективність і боєздатність Збройних сил України. Чого ми, німці, ніколи не робимо, так це не коментуємо публічно ситуацію на полі бою і не даємо порад з цього приводу», - зауважив Єгер.

Посол Німеччини додав, що, звісно, читав статтю генерала Залужного.

«Я думаю, що він подає всебічний аналіз і, перш за все, показує шляхи виходу з ситуації, яку він описує», - прокоментував дипломат.

Читайте також: Статті Залужного і про Зеленського не пройшли повз увагу Конгресу США - Чалий

Як повідомлялося, у виданні «The Economist» вийшов матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-