Кислиця закликав Небензю підписати декларацію про Голодомор, як це зробив Лавров 20 років тому

Кислиця закликав Небензю підписати декларацію про Голодомор, як це зробив Лавров 20 років тому

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав постпреда Росії Василя Небензю наслідувати приклад міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який підписав документ про вшанування жертв Голодомору, коли представляв Росію в ООН 20 років тому.

Про це повідомляє власний креспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«У колишньому Радянському Союзі мільйони чоловіків, жінок і дітей стали жертвами жорстоких дій і політики тоталітарного режиму. Великий голод 1932–1933 років в Україні (Голодомор), який забрав від 7 до 10 мільйонів невинних життів і став національною трагедією для українського народу… Висловлюючи співчуття жертвам Великого Голоду, закликаємо всі держави-члени, ООН та її спеціальні установи, міжнародні та регіональні організації, а також неурядові організації, фонди та асоціації вшанувати пам'ять тих, хто загинув у цей трагічний період історії», - зачитав Кислиця документ, який підписав тоді Лавров разом з іншими постпредами при ООН. 

«І де ви сьогодні?» – звернувся Кислиця до Небензі.

Він висловив вдячність членам Ради Безпеки та іншим державам ООН, котрі приєдналися до цьогорічної декларації, яку буде невдовзі оприлюднено.

Читайте також: Путін не відрізняється від Сталіна, який вчинив Голодомор - Сполучені Штати в ООН

Постпред також запросив долучитися до підписання документа інші делегації. «Можливо, російська делегація хотіла б знову приєднатися, оскільки ваш бос Сергій Лавров, підписав її у 2003 році», - іронічно додав Кислиця.

Як повідомляв Укрінформукраїнська делегація в ООН ініціювала підписання державами-членами Декларації з нагоди 90-х роковин Голодомору, до якої вже приєдналося більш як півсотні країн.

У вівторок Рада Безпеки ООН обговорила ситуацію в Україні у зв’язку з російською війною та її наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-