«Слоном у кімнаті» може бути будь-хто: Зеленський про рух до ЄС і можливі перешкоди від Угорщини

«Слоном у кімнаті» може бути будь-хто: Зеленський про рух до ЄС і можливі перешкоди від Угорщини

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловився щодо ймовірного перешкоджання Угорщини на шляху української євроінтеграції.

Свою думку глава Української держави висловив під час спільної пресконференції з президенткою Республіки Молдова Маєю Санду і главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще немає проблеми. Я вважаю, що "слоном у кімнаті" може бути будь-хто, залежить від багатьох речей", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що найголовніше для України на євроінтеграційному шляху – виконувати всі рекомендації. "Є сім рекомендацій. Ми маємо їх повністю виконати, щоб до нас не було жодних запитань, щоб не виникало жодних можливостей сказати, що Україна щось не виконала", – підкреслив Президент України.

Читайте також: В Угорщині розпочали опитування населення про членство України в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 10 листопада заявив, що Європейський Союз не повинен починати переговори з Україною про членство.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-