ЄС допомагає розробити міжнародний механізм, щоб Україна отримала репарації

ЄС допомагає розробити міжнародний механізм, щоб Україна отримала репарації

Укрінформ
Європейський Союз підтримує створення міжнародного компенсаційного механізму для відшкодування Україні збитків, спричинених унаслідок російської агресії.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс на конференції “Об’єднані заради правосуддя” в Канаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: twitter / Didier Reynders

“Необхідно працювати над створенням майбутнього міжнародного компенсаційного механізму за допомогою окремих міжнародних інструментів. ЄС готовий підтримати Україну у цих дискусіях”, - сказав Рейндерс.

Читайте також: Стефанішина закликала до індивідуальних рішень з передачі Україні «заморожених» активів РФ

За його словами, Євросоюз заохочує приєднатися до цих обговорень держави-члени та міжнародних партнерів. “Я переконаний, що крок за кроком ми вибудуємо систему репарацій для України, за допомогою якої наслідки цієї війни будуть повністю компенсовані”, - наголосив єврокомісар.

Читайте також: Відомі міжнародні діячі закликають передати Україні заморожені російські активи

Він зазначив, що у європейських фінансових інституціях заморожено понад 200 млрд євро російських суверенних коштів та понад 28 млрд євро несуверенних. “Притягнення Росії до відповідальності має передбачати й виплату нею репарацій”, - наголосив Рейндерс.

Як повідомляв Укрінформ, Україна досягла прогресу у переговорах зі США, Канадою та Євросоюзом щодо конфіскації російських активів, однак триває складна дискусія щодо суверенних активів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-