Зеленський зустрівся з іноземними журналістами

Зеленський зустрівся з іноземними журналістами

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся із іноземними журналістами, зокрема з гендиректором Fox Corporation Лакланом Мердоком, журналістом Fox News Бенджаміном Холлом, який у березні 2022 під час обстрілу РФ Київщини був поранений, та журналістом The Sun Жеромом Старкі.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

Зеленський нагадав, що навесні 2022 року під російський обстріл на Київщині потрапила група журналістів Fox News. Тоді загинули оператор Пʼєр Закржевський та фіксерка Олександра Кувшинова, журналіст Бенджамін Холл був важко поранений.

«Зараз, під час зустрічі з Бенджаміном, журналістом The Sun Жеромом Старкі, генеральним директором Fox Corporation Лакланом Мердоком, подякував їм за висвітлення української боротьби з російською агресією. Дуже важливо, щоб світ знав повну правду про те, як Росія намагається знищити нашу свободу», - наголосив Зеленський.

Як повідомляє сайт Президента, Зеленський відзначив важливу роль світових медіа в консолідації міжнародної підтримки України й висловив співчуття всім, чиїх рідних і близьких забрала війна.

«Весь цей час журналісти, оператори, редактори, фотографи, водії – на лінії фронту. Оскільки це гібридна війна, у російських руках інформація – це також зброя. Щирі співчуття батькам і близьким тих дуже хоробрих чоловіків і жінок, які втратили свої життя, намагаючись показати, що відбувається в Україні. Зокрема й завдяки журналістам із багатьох країн ми зараз маємо таку підтримку у світі», – зазначив Зеленський.

За визначний особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку незалежності й територіальної цілісності України Президент відзначив Холла орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Глава держави подякував Мердоку за приїзд і наголосив, що це дуже важливий сигнал підтримки в час, коли фокус уваги світу розмитий іншими подіями.

Читайте також: За рік війни найбільше журналістів росіяни вбили у березні 2022-го – НСЖУ

Президент також розповів про ситуацію на полі бою, високу мотивацію та рішучість українського народу й віру в перемогу. Володимир Зеленський відзначив важливість збереження уваги світу до наших зусиль у боротьбі за свободу та свою державу.

«Люди чомусь ставляться до цього, як до кіно, та очікують, що в подіях не буде довгих пауз, що картинка перед очима завжди змінюватиметься, щодня будуть якісь сюрпризи. Але для нас, для наших воїнів це не кіно. Це наші життя. Це щоденна важка праця. І завершиться все не так швидко, як нам би хотілося, але ми не маємо права опускати рук і не зробимо цього», – акцентував Зеленський.

Читайте також: Зеленський анонсував зустрічі з партнерами України наступного тижня

Співрозмовники обговорили подальшу співпрацю, обмінялися думками щодо російських пропагандистських наративів, якими послуговуються противники підтримки України. Також було обговорено українське бачення справедливого миру на основі Формули миру.

Як повідомлялось, П'єр Закжевські, ірландський фотожурналіст Fox News, загинув 14 березня 2022 року, коли його автомобіль потрапив під обстріл у селі Горенка Київської області. Олександра Кувшинова, українська журналістка, фіксерка, продюсерка Fox News, загинула 14 березня 2022 року разом із П’єром Закжевські.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-