Єрмак обговорив безпекові гарантії для України з представником Макрона

Єрмак обговорив безпекові гарантії для України з представником Макрона

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і спеціальний уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П'єр Ельброн обговорили надання Україні безпекових гарантій.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як уточнили в Офісі Президента, ідеться про гарантії в межах відповідної двосторонньої угоди, переговори про укладення якої розпочаті Україною та Францією згідно зі Спільною декларацією про підтримку від 12 липня поточного року.

Участь у зустрічі взяли також перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко та заступник очільника ОП Ігор Жовква.

Єрмак висловив подяку французькій стороні за незмінну потужну підтримку України та практичну допомогу з перших днів повномасштабного російського вторгнення. Він відзначив особливу роль активного діалогу між Президентами України та Франції Володимиром Зеленським й Еммануелем Макроном.

Читайте також: Єрмак обговорив з італійським міністром безпекову співпрацю та новий санкційний пакет проти РФ

Окремо очільник ОП подякував самому Ельброну за його важливу місію і візит та наголосив на відчутному прогресі в роботі над майбутніми проєктами з відновлення й реконструкції України.

«Дякую, що французька сторона не лише надає нам необхідну допомогу для перемоги, а й дивиться в майбутнє та працює над питаннями відновлення України», – зазначив він.

Ельброн зі свого боку констатував, що в останні вісім місяців мав плідний діалог із представниками України.

Спецпредставник поінформував про опрацювання питань щодо реалізації низки проєктів у сферах транспорту, технологій, охорони здоров’я тощо, а також про можливості надання Францією грантів для відновлення критичної інфраструктури, об’єктів енергетики, підприємств та проведення розмінування.

Голова ОП нагадав про запрошення президенту та першій леді Франції відвідати Україну й висловив сподівання, що цей важливий і змістовний візит може відбутися вже найближчим часом.

Читайте також: Єрмак обговорив із Маркаровою підготовку візитів у США українських делегацій

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

Станом на початок вересня до декларації про надання Україні гарантій безпеки долучилися 28 країн. Із трьома з них на той час розпочаті перемовини щодо укладення відповідних договорів.

У жовтні перший раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки почали Україна та Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-