Єрмак обговорив з італійським міністром безпекову співпрацю та новий санкційний пакет проти РФ

Єрмак обговорив з італійським міністром безпекову співпрацю та новий санкційний пакет проти РФ

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо.

Сторони обговорили, зокрема, подальшу безпекову співпрацю та підготовку чергового пакета санкції проти Російської Федерації. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Керівник Офісу Глави держави подякував уряду та народу Італії за продовження незмінної підтримки України й українського народу в боротьбі за свободу та спільні європейські демократичні цінності.

Окремо Єрмак відзначив особисте лідерство Прем’єр-міністра Італійської Республіки Джорджи Мелоні у всебічній підтримці та консолідації європейських партнерів навколо допомоги Україні.

Співрозмовники обговорили ситуацію на фронті, подальшу безпекову співпрацю, підготовку 12-го пакета санкцій ЄС щодо Росії.

Читайте також: Єрмак запросив Таїланд долучитися до проведення майбутнього Глобального саміту миру

Єрмак повідомив, що сьогодні Президент Володимир Зеленський підписав укази щодо запровадження Україною чергових санкцій до фізичних та юридичних осіб, які підтримують агресора.

Керівник Офісу Глави держави також висловив вдячність Італії за підтримання Формули миру, зокрема за участь італійського представника в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті.

У продовження діалогу Президентів Італії та України Єрмак й Урсо обговорили напрями співпраці під час майбутнього головування Італії в «Групі семи» наступного року.

Читайте також: Єрмак зустрівся у Вашингтоні з координатором Держдепу США та заступником помічника держсекретаря

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Зеленський обговорив із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні оборонну співпрацю, санкції проти Росії та роботу над гарантіями безпеки для України.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-