Єрмак зустрівся у Вашингтоні з координатором Держдепу США та заступником помічника держсекретаря

Єрмак зустрівся у Вашингтоні з координатором Держдепу США та заступником помічника держсекретаря

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся у Вашингтоні з координатором Державного департаменту США з питань санкцій Джеймсом О’Браєном і заступником помічника державного секретаря Сполучених Штатів з питань Європи та Євразії Крісом Смітом.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

"У Вашингтоні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у складі української делегації, яку очолює перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, зустрівся з координатором Державного департаменту США з питань санкцій, послом Джеймсом О’Браєном і заступником помічника державного секретаря Сполучених Штатів з питань Європи та Євразії Крісом Смітом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фронт, потреби війська та ППО: Єрмак зустрівся з членами комітету з питань розвідки Конгресу США

Зазначається, що українська сторона відзначила успішність переговорів під час третьої, мальтійської, зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру. Водночас було наголошено на важливості залучення країн Глобального Півдня до підтримки Формули миру.

Співрозмовники також констатували успішні зусилля України й партнерів у нарощуванні потужностей експортних коридорів та подальшому розвитку вільної навігації в Чорному морі.

У зв'язку з наближенням зими та зростанням загрози посилення ракетного терору з боку Росії представники української делегації поінформували американську сторону про першочергові інвестиційні проєкти в енергетичній сфері та наголосили на важливості запровадження страхування інвестицій.

Учасники зустрічі відзначили необхідність посилення спільного з Європейським Союзом санкційного тиску на Росію та контролю за дотриманням уже впроваджених санкційних обмежень, зокрема щодо збереження стелі ціни на російську нафту.

Читайте також: Єрмак у США зустрівся із конгресменами - про що говорили

Також було обговорено конфіскацію російських суверенних активів з метою спрямування їх на відбудову в Україні.

Окремо співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході й погодилися з важливістю недопущення подальшої ескалації конфлікту, спричиненого діями Росії, яка несе відповідальність за війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єрмак у США обговорив із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном пріоритетні потреби Сил оборони та питання санкцій.

Він також провів низку зустрічей із членами Конгресу США, обговорили потреби Сил оборони, євроатлантичні перспективи України та конфіскацію заморожених російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-