Зустріч Байдена та Сі була доброю для України - Зеленський

Зустріч Байдена та Сі була доброю для України - Зеленський

Укрінформ
Нещодавня зустріч президента США Джо Байдена з його китайським колегою Сі Цзіньпіном була доброю для України.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на зустрічі в четвер з низкою зарубіжних журналістів, передає Укрінформ із посиланням на Le Monde.

"Ми розуміємо, що їхня зустріч - це добре для нас", - сказав Зеленський, додавши, що не може підтвердити, чи Байден та Сі обговорювали війну в Україні, але вважає, що російське вторгнення мало бути "так чи інакше розглянуте" на переговорах між наддержавами.

Президент України Володимир Зеленський також передбачає, що Росія накопичує ракети для нанесення ударів по енергетичних об'єктах країни протягом наступних зимових місяців. 

"Я думаю, що вони накопичують (ракети - ред.), але у них не набагато більше ракет, ніж раніше. Інакше вони б вже почали бомбити", - сказав Зеленський, маючи на увазі минулорічні атаки на об'єкти критичної інфраструктури.

"З точки зору протиповітряної оборони ми перебуваємо в кращій позиції, ніж минулої зими", - запевнив глава держави. За його словами, українській армії вдалося збити "75-80%" вибухонебезпечних безпілотників іранського виробництва, які Росія використовує проти України. "Але я не думаю, що Росія буде використовувати менше зброї. Зима буде важкою", - додав Зеленський.

Читайте також: Байден і Сі у радянсько-американському дзеркалі… яке приховали

Він також закликав союзників за кордоном посилити системи протиповітряної оборони, щоб запобігти повторенню минулорічних ударів, які залишили мільйони людей в холоді і темряві на тривалий час. 

Як повідомлялось, у ході цієї ж розмови з журналістами Президент України Володимир Зеленський заявив, що зміщення фокусу на війну між Ізраїлем і ХАМАС сповільнило постачання артилерійських снарядів Україні, що підриває військові зусилля, адже контрнаступ проти Росії зайшов у глухий кут. 

Нагадаємо, раніше ОП прокоментувала зустріч Президента США Джо Байдена і голови КНР Сі Цзіньпіна. Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк сказав, що вона дала світові сигнал про важливість нового глобального порядку і діалогу замість протистояння, а Росію нарешті викреслили зі списку тих, хто впливає на світові процеси.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-