Питання підтримки України перебуває у критичній точці - Держдеп

Питання підтримки України перебуває у критичній точці - Держдеп

Укрінформ
З огляду на те, що основні ресурси, ухвалені цього року Конгресом США на підтримку України вже майже вичерпані, це питання перебуває у критичній точці й вимагає негайного ухвалення додаткового фінансування.

Із такою заявою виступив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми перебуваємо у критичній точці щодо підтримки України», - зауважив Міллер.

Він нагадав, що Пентагон публічно оголосив про вичерпання близько 95% коштів, виділених на допомогу у сфері безпеки Україні.

У цьому контексті він підкреслив важливість, щоби Конгрес терміново ухвалив додатковий запит, надісланий президентом США, який передбачає як фінансування допомоги України, так і Ізраїлю, а також інших потреб.

Читайте також: Нацбезпека США постраждає, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні й Ізраїлю - Салліван

У цьому зв’язку Міллер також нагадав, що запит включає кошти для гуманітарної підтримки цивільного населення в секторі Гази.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент підкреслив готовність США забезпечувати подальшу підтримку українського народу в його протистоянні російській агресії. Крім того, США готові посилювати критично важливу інфраструктуру України, яка потерпає від систематичних ударів РФ.

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-