Міжнародна спільнота не повинна тиснути на Україну щодо переговорів з РФ – посол Японії

Міжнародна спільнота не повинна тиснути на Україну щодо переговорів з РФ – посол Японії

Укрінформ
У жодному разі міжнародна спільнота не повинно чинити тиск на Україну щодо переговорів з Росією.

На цьому наголосив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі в інтервʼю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Рішення про те, як і коли брати участь у переговорах, щоб покласти край цій війні, завжди залишається за українським урядом та українським народом. У жодному разі міжнародне співтовариство не повинно чинити тиск на Україну", – сказав він.

Посол Японії запевнив, що його країна готова продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки потрібно; а з іншого боку, якщо Україна прийде до рішення про те, як і коли розпочати переговори, Японія поважатимемо його.

Кунінорі також зазначив, що Японія дбає про те, щоб у Росії не було жодних хибних уявлень щодо єдності та солідарності між Україною та партнерами.

Читайте також: Подоляк: Переговори з Росією неможливі, бо вона хоче одного - капітуляції України

Як повідомлялося, раніше деякі медіа повідомили, що представники США і Євросоюзу начебто почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни. У відповідь на ці повідомлення Президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тисне в цьому питанні.

Згодом представник Держдепартаменту США Ведант Пател сказав, що Адміністрації США нічого не відомо про будь-які обговорення з українською стороною, які могли б спонукати Київ до «мирних переговорів» з Росією, щоби прискорити завершення війни в Україні.

В Офісі Президента закликають припинити свідомо підігравати російській пропаганді, війна в Україні не перейде в затяжний конфлікт, і переговорів на умовах РФ не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-