Подоляк: Переговори з Росією неможливі, бо вона хоче одного - капітуляції України

Подоляк: Переговори з Росією неможливі, бо вона хоче одного - капітуляції України

Укрінформ
В Офісі Президента заявляють, що переговори з РФ неможливі, тому що Росія хоче одного - капітуляції України, незалежно від того, що мається на увазі під перемовинами.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю DW, відповідаючи на запитання, чи відчуває українська влада тиск Заходу стосовно необхідності переговорів, передає Укрінформ.

"Перше, тиску немає. Друге, а що таке переговори? Переговори неможливі, тому що Росія хоче, щоб Україна капітулювала незалежно від того, що мається на увазі під переговорами", - заявив Подоляк.

За його словами, Росія хоче почати негайно переговори, зараз, і вона про це завжди говорить публічно, але за умови, щоб Росія залишилася на окупованих територіях, зафіксувала за собою ці території, і, відповідно, щоб конфлікт зупинився і був заморожений. І Росія не несла відповідальності ані за воєнні злочини, ані за руйнування економічної інфраструктури України.

"Зовнішня експансія, тиск на інші країни - це єдиний спосіб Росії тримати під контролем внутрішній політичний простір. Щойно Росія програє десь, у неї внутрішній простір, підкреслюю, почне виглядати як революційний", - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Єрмак запевняє, що Зеленський не піде на жодні переговори щодо миру з Росією

Як повідомлялося, минулого тижня деякі медіа повідомили, що представники США і Євросоюзу начебто почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни. У відповідь на ці повідомлення Президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тисне в цьому питанні.

Згодом представник Держдепартаменту США Ведант Пател сказав, що Адміністрації США нічого не відомо про будь-які обговорення з українською стороною, які могли б спонукати Київ до «мирних переговорів» з Росією, щоби прискорити завершення війни в Україні.

В Офісі Президента закликають припинити свідомо догравати російські пропагандистські ігри, війна в Україні не перейде в затяжний конфлікт, і переговорів на умовах РФ не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-