Євросоюз на саміті у грудні має погодити широкий пакет підтримки України - МЗС Румунії

Євросоюз на саміті у грудні має погодити широкий пакет підтримки України - МЗС Румунії

Укрінформ
Лідери держав та урядів країн Євросоюзу на саміті у грудні мають погодити широкий пакет підтримки України та надіслати чіткий сигнал, що для ЄС немає простору для коливань або втоми у питанні надання Україні допомоги у боротьбі проти російської агресії.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради ЄС із зовнішніх відносин заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В тому, що стосується агресії Росії проти України, ми наголошуємо на необхідності підготувати широкий та всеохоплюючий пакет допомоги для України для його ухвалення під час Європейської ради у грудні. Нам потрібно надіслати потужний політичний сигнал, що немає простору для коливання або для втоми у нашій твердій підтримці для України», - наголосила керівниця зовнішньополітичного відомства Румунії.

Вона зауважила, що лідери ЄС у грудні досягатимуть політичної згоди щодо створення фінансового інструменту для військової підтримки України в рамках Європейського фонду миру, навколо підтвердження зобов’язання перед Україною у сфері безпеки, а також прийматимуть рішення про початок переговорів про членство з Україною і Молдовою до кінця року, на основі рекомендацій Європейської комісії.

Читайте також: ЄС надалі допомагатиме Україні, щоб вона перемогла у війні та досягла миру - МЗС Швеції

«Такою ж мірою важливо зберігати тиск на Росію. Саме тому Румунія підтримує ухвалення 12-го пакету санкцій проти Росії», - додала представниця уряду Румунії.

Як повідомлялося, сьогодні, 13 листопада, в Брюсселі відбувається Рада ЄС із зовнішніх відносин на рівні міністрів закордонних справ. Завтра у цьому ж форматі у Брюсселі зустрічатимуться міністри оборони країн Європейського Союзу. Одним із головних питань під час обох зустрічей є продовження допомоги ЄС для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-