Фон дер Ляєн: Росії не вдалося стерти Україну з карти світу - це важливо для безпеки ЄС

Фон дер Ляєн: Росії не вдалося стерти Україну з карти світу - це важливо для безпеки ЄС

Укрінформ
Провалилися всі стратегічні плани Росії щодо України, що важливо для всієї системи європейської безпеки.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції з представлення щорічної доповіді Європейської комісії щодо розширення ЄС заявила президент ЄК Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Метою Росії було стерти Україну з мапи. Якщо б Росія досягла у цьому успіху, ви можете уявити, що це могло б означати для нашої безпеки. Росія зазнала провалу в усіх свої стратегічних цілях. Натомість Україна як держава є сильнішою ніж будь-коли раніше. Це демонструє наскільки важливо стабілізувати українську демократію, стояти поряд з ними та допомогти подолати цю масивну (російську – ред.) агресію та війну, яка була розв’язана Росією проти України», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Україна довела право на початок переговорів із ЄС своїми діями - Урсула фон дер Ляєн

За її словами, для країн, які хотіли б приєднатися до Європейського Союзу, настав вирішальній час.

«Коли ви подорожуєте цим регіоном, є дуже очевидним, що ці країни хочуть приєднатися до Європейського Союзу, це ті країни, про які ми доповідаємо сьогодні. Вони бачать різницю. Є декілька (третіх) країн, які намагаються втручатися у цей процес. Але наше завдання – продовжувати свою роботу та надати цим країнам силу, якої вони потребують на шляху до Європейського Союзу», - наголосила президент Європейської комісії.

Як повідомлялося, Європейська комісія в середу оприлюднила щорічний звіт про розширення ЄС, який вперше відображує прогрес, що досягнутий на шляху до членства в ЄС Україною, Молдовою і Грузією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-