ВР може ухвалити перше читання законопроєкту про англійську мову до кінця місяця - Кравчук

ВР може ухвалити перше читання законопроєкту про англійську мову до кінця місяця - Кравчук

Ексклюзив
Укрінформ
Члени Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики розраховують, що ВР ухвалить у першому читанні законопроєкт "Про застосування англійської мови в Україні" до кінця листопада цього року.

Про це заступниця голови комітету, заступниця керівника парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла в коментарі Укрінформу.

"Щодо законопроєкту "Про застосування англійської мови в Україні". Уряд уже презентував програму, яка серед іншого передбачає безкоштовні онлайн-курси для українців. Звичайно, важливим елементом у цьому процесі є ухвалення парламентом законопроєкту Президента України Володимира Зеленського. Комітет доволі давно рекомендував Верховній Раді ухвалити його в першому читанні. Ми розраховуємо, що до кінця листопада можна буде проголосувати за цей проєкт у парламенті", – зазначила Кравчук.

Читайте також: Законопроєкт про англійську мову: яких змін чекати?

Вона додала, що після ухвалення документа в першому читанні гуманітарний Комітет ВР доопрацьовуватиме його до другого читання.

Як повідомлялося, 28 червня Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт "Про застосування англійської мови в Україні" (№9432). 20 липня Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити відповідний проєкт закону в першому читанні.

1 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації національної програми з популяризації англійської мови заявив, що Кабінет Міністрів планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-