Боррель: Потрібно зберігати єдність у підтримці України, якщо вона програє - ми теж

Боррель: Потрібно зберігати єдність у підтримці України, якщо вона програє - ми теж

Укрінформ
Європейський Союз надає Україні найбільшу допомогу у протистоянні російській агресії і має зберігати єдність у таких зусиллях, тому що ставкою у цій боротьбі є ключові європейські цінності.

Про це у Брюсселі під час виступу перед послами Євросоюзу сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо Україна програє – ми програємо. Нам потрібно зберігати нашу одностайність та єдність у підтримці України. Ми – найперші, хто надає допомогу для України, саме ми, більше ніж США, ви знаєте цифри», - зауважив Боррель.

За його словами, перспектива членства, розвиток програм стійкої економічної та фінансової підтримки, військова допомога в рамках Європейського фонду миру та від країн-членів на двосторонній основі, опрацювання гарантій безпеки на майбутнє - всі ці питання є дуже важливими компонентами допомоги ЄС для України, особливо зараз, коли ситуація на фронті складна.

«Все це має спрацювати для українського наступу, який стикається із труднощами, щоб Україна могла стримати російське вторгнення та відновити свої території. Російські втрати є дуже важливими, але Росія може поповнювати сили. Вона готова принести в жертву навіть більше людей... До Путіна Сталін був переконаний, що кількість сама по собі є джерелом якості, коли людське життя не має значення та не цінується», - сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Російська агресія проти України зробила Євросоюз геополітичною силою - Боррель

«Те, що є неприйнятним для українців у вимірі людських втрат, є дуже прийнятним для росіян у короткостроковій перспективі. Тож єдиним рішенням є продовжувати нашу допомогу для України та залишатися об’єднаними навколо цього питання, тому що ставкою є наші ключові цінності», - додав Боррель.

Як повідомлялося, ЄС продовжує надавати Україні суттєву політичну, дипломатичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу у боротьбі проти російського вторгнення. З лютого 2022 року ЄС та країни-члени надали Україні допомогу на загальну суму в понад 82 мільярди євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-