Новий пакет санкцій щодо РФ буде оголошений наступного тижня – фон дер Ляєн

Новий пакет санкцій щодо РФ буде оголошений наступного тижня – фон дер Ляєн

Укрінформ
Європа чинитиме максимальний політичний та санкційний тиск на Росію і не повторить помилок 2014 року, новий пакет санкцій буде оголошений наступного тижня.

Про це президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила під час виступу у Верховній Раді України, передає кореспондент Укрінформу.

«Надто довго багато людей в Європі вважали, що ми можемо вести торгівлю з Росією та інтегрувати її в систему європейської безпеки. Але це не спрацювало. І не працюватиме, поки дії Росії зумовлені ілюзорними мареннями про імперію. Це один з критично важливих уроків, яких ви, народ України, навчили нас під час цієї війни. Тож ми не повторимо помилок 2014 року і будемо продовжувати максимальний тиск на Росію аж до завершення її агресії, доки Україна не поновить справедливий мир», - сказала президент Єврокомісії.

Вона наголосила, що Європейський Союз підтримуватиме Україну та посилюватиме санкції проти країни-агресора.

«Наступного тижня ми оголосимо 12-й пакет санкцій проти Росії. Нові санкції включатимуть ще близько 100 осіб, нові заборони на імпорт та експорт, будуть запроваджені більш жорсткі дії щодо граничної ціни на нафту, а також жорсткі заходи проти компаній з третіх країн, які обминають ці санкції», - сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: Фон дер Ляєн розповіла про зустрічі з конгресменами США щодо допомоги Україні

Як повідомлялося, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн здійснила неоголошений візит до України 4 листопада. Вона провела зустрічі з вищим політичним керівництвом держави.

Наступного тижня Єврокомісія оприлюднить звіт щодо розширення ЄС, який міститиме оцінку прогресу, досягнутого Україною на шляху до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-