Єврокомісія «дуже скоро» представить дванадцятий пакет санкцій проти РФ – фон дер Ляєн

Єврокомісія «дуже скоро» представить дванадцятий пакет санкцій проти РФ – фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейська комісія невдовзі представить 12-й пакет санкцій проти Росії, а також планує до кінця року погодити правові заходи для використання в інтересах України прибутків від заблокованих у ЄС суверенних активів РФ.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо продовжувати зусилля, щоб примусити Росію заплатити за її агресивну війну. Вже наявні санкції глибоко уражають російську економіку, і вже дуже скоро ми запропонуємо нашим країнам-членам 12-й пакет санкцій. Там буде новий перелік для притягнення до відповідальності тих, хто був долучений до військового вторгнення та до окупації країни, а також причетних до жорстокого поводження з дітьми, і тих, хто поширював фейкові новини й пропаганду», - сказала фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що черговий санкційний пакет передбачатиме нові заборони на експорт та імпорт, включаючи запровадження більш жорстких граничних обмежень ціни на російську нафту. ЄС також має на меті остаточно зламати практику оминання санкцій. Свої дії Євросоюз дуже тісно координує з партнерами по G7.

«Росія має заплатити ціну за руйнування та лихо, які вона спричинила. У цьому контексті є ще одна тема – використання прибутків від утримання більш ніж 200 мільярдів євро заблокованих російських суверенних активів… Щодо цих прибутків, я можу підтвердити, що ми вийдемо з пропозиціями до кінця року. Це буде погоджено з нашими партнерами по G7. Протягом попередніх місяців ми працювали з нашими країнами-членами в робочих групах і готові просувати цю важку, але важливу тему», - наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: Санкції щодо РФ мають працювати на 100% - Зеленський

Як повідомлялося, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 4 листопада прибула до України з неоголошеним візитом.

Єврокомісія має намір оприлюднити наступного тижня звіт щодо розширення ЄС, який міститиме оцінку прогресу, досягнутого Україною на шляху до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-