Київ не веде з Москвою жодних таємних перемовин - Кулеба

Київ не веде з Москвою жодних таємних перемовин - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що Київ не веде жодних таємних переговорів з країною-агресором.

Про це він заявив в ефірі ранкової програми телеканалу ZDF у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ні», - коротко відповів Кулеба на запитання модераторки, чи не веде Україна переговорів з РФ «за закритими дверима».

Читайте також: Україна не полишає надій отримати ракети Taurus від Німеччини - Кулеба

Глава української дипломатії зауважив, що основою Мирної формули є повага суверенітету та територіальної цілісності України.

«Якщо перекладати з дипломатичної (мови - ред.) на звичайну, то це означає, що Росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори», - сказав Кулеба.

Міністр закликав вірити в Україну, підтримувати Україну, й тоді її перемога стане також перемогою Німеччини.

Коментуючи ситуацію з ракетами великої дальності Taurus, які Україна просить ФРН передати ще з весни, Кулеба зазначив, що «питання відкрите, але Німеччина потребує часу». Цей аргумент партнери наводять як публічно, так і в конфіденційних розмовах з українськими колегами. Міністр повторив, що Україна відбудувала довірливі відносини з партнерами, отже, їм не варто турбуватися, що надана зброя буде використана не так, як вони про це просять.

Читайте також: Кулеба: Сьогодні заклали перші запобіжники, щоб через реформу ЄС не відкладався вступ України

Водночас Дмитро Кулеба подякував уряду ФРН за другу систему ППО Patriot, яка допоможе захистити українську інфраструктуру.

Загалом у Києві не відчувають зниження підтримки з боку західних партнерів, але через війну на Близькому сході до війни в Україні знизилася медійна увага, визнав глава МЗС.

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба перебуває 2-3 листопада в Берліні з візитом. Він проводить зустрічі з німецькими політиками, а також узяв участь у «Європейській конференції» на рівні міністрів, присвяченій питанням реформування ЄС і політики розширення. Окрім того, очільник українського МЗС дав кілька інтерв’ю німецьким медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-