Зеленський зустрівся з главою міноборони Нідерландів

Зеленський зустрівся з главою міноборони Нідерландів

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Відео: Офіс Президента

Глава держави подякував Оллонгрен за її велику увагу до України та неодноразове відвідання держави з початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Нідерланди з нами з перших днів російської агресії. Ми дуже цінуємо те, що маємо таких потужних партнерів та справжніх друзів», - заявив Зеленський.

Президент високо оцінив плідний діалог з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, зокрема підсумки телефонної розмови, яка відбулася 30 жовтня.

«Ми вдячні Нідерландам за важливі рішення на підтримку України, ухвалені у важливі часи. Ці рішення ставали сигналом для інших партнерів - як це було з Patriot та F-16. Це вагома підтримка для нашої армії, для наших людей», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Рютте розповів, коли F-16 прибудуть до навчального центру в Румунії

Також він поінформував про ситуацію на полі бою.

Було детально обговорено подальшу підтримку з боку Нідерландів у посиленні спроможностей українських захисників та безпеку «зернового коридору».

Крім того, відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході.

Наприкінці зустрічі Зеленський вручив Оллонгрен орден князя Ярослава Мудрого III ступеня - за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня Зеленський обговорив із Рютте подальші оборонні потреби України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-