Рютте розповів, коли F-16 прибудуть до навчального центру в Румунії

Рютте розповів, коли F-16 прибудуть до навчального центру в Румунії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що F-16 прибудуть до навчального центру в Румунії за два тижні.

Як передає Укрінформ, про це Рютте написав у соцмережі Х.

“Нідерланди підтримують Україну на кількох напрямках. Цими вихідними на Мальті розпочалися переговори між Нідерландами та міжнародними партнерами щодо довгострокових домовленостей безпеки для України. Основна увага буде зосереджена на безпеці та обороні, включно з посиленням протиповітряної оборони України. Я також зміг повідомити Президенту Зеленському, що F-16, які Нідерланди пообіцяли для посилення протиповітряної оборони України, прибудуть до навчального центру Румунії за два тижні. Це означає, що найближчим часом можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів, які літатимуть на них”, - написав він.

Читайте також: Зеленський обговорив із Рютте оборонні потреби України

Варто зазначити, що Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провели розмову у форматі відеоконференції, присвячену оборонним потребам України, європейській безпеці та ситуації на Близькому Сході.

Рютте також запевнив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну, ескалація на Близькому Сході не стане цьому на заваді.

“Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ситуація в Ізраїлі та Газі не відверне нашу увагу від України”, - додав він.

За словами Рютте, також сторони обговорили питання експорту українського зерна через чорноморські порти й участь Нідерландів у розслідуванні воєнних злочинів Росії.

Читайте також: Прем’єр Нідерландів готовий очолити НАТО - Bloomberg

“Звірства, які вчинила Росія, не повинні бути забуті. Щоб забезпечити це, Нідерланди продовжують брати участь у розслідуванні злочинів Росії. Наразі в Україні під егідою Міжнародного кримінального суду (МКС) перебуває четверта нідерландська криміналістична місія, яка збирає докази воєнних злочинів”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський та Рютте на зустрічі в Одесі обговорили спільні кроки у контексті забезпечення оборони України. Зеленський підкреслив, що окрему увагу під час переговорів приділено захисту Одеси і всього півдня України – від дунайських портів до портів Великої Одеси. Співрозмовники також обговорили захист коридорів експорту у Чорному морі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-