Макрон заявляє про незмінність стратегії у підтримці України на тривалу перспективу

Макрон заявляє про незмінність стратегії у підтримці України на тривалу перспективу

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон запевнив, що військова підтримка України з боку Європейського союзу триватиме, а робота над бюджетом та узгодження позицій щодо фінансового плану підтримки на наступні 4 роки буде рухатись якомога швидше.

Про це він сказав у Брюсселі на брифінгу після дводенного засідання Європейської ради, передає кореспондент Укрінформ

«Цього ранку ми з’ясовували наше бачення ситуації в Україні. І це дозволяє мені ще раз запевнити Україну в безумовній підтримці її суверенності та територіальної цілісності. Наша стратегія і наші методи підтримки залишаться такими ж, як і раніше, у цьому ми запевнили також президента Зеленського, якого слухали напередодні», - сказав Макрон.

Водночас він зробив акцент на тому, що Європі необхідно якомога швидше посилювати та розвивати воєнну індустрію, оскільки така стратегія має сенс на майбутнє.

Читайте також: Попри напругу на Близькому Сході, ЄС буде сфокусований на підтримці України - фон дер Ляєн

Тож у «бажанні надавати допомогу в тривалій перспективі ми залишаємось незмінні», - додав президент Франції.

Як повідомлялось, лідери держав ЄС, які взяли участь у засіданні Європейської ради у Брюсселі 26-27 жовтня, підтвердили єдність у продовженні підтримки України, включаючи надання фінансової та військової допомоги, а також досягли прогресу у питанні щодо шляхів використання заморожених фінансових активів Росії в інтересах відновлення України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-