Почати переговори про вступ України та Молдови до ЄС треба до кінця року - президент Румунії

Почати переговори про вступ України та Молдови до ЄС треба до кінця року - президент Румунії

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що на саміті ЄС у Брюсселі закличе лідерів розпочати переговори про вступ до ЄС України та Молдови до кінця цього року.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Сьогодні на засіданні Європейської Ради у Брюсселі ми обговоримо поточну ситуацію на Близькому Сході, нашу тверду підтримку України в контексті агресивної війни Росії, довгостроковий бюджет ЄС, економіку, міграцію та зовнішні відносини. Я ще раз підтверджу нашу (Румунії – ред.) тверду підтримку України стільки, скільки буде потрібно, і закличу розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою до кінця 2023 року», - наголосив Йоганніс.

Читайте також: Шольц розповів, про що говоритимуть на саміті ЄС

Щодо ситуації на Близькому Сході, за його словами, ЄС потрібна чітка інформація та єдина позиція, щоб уникнути небезпечної ескалації конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі розпочинається дводенне засідання Європейської Ради, в ході якої глави держав та урядів країн ЄС розглянуть найважливіші питання зовнішньої політики та пропозиції Єврокомісії з перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. Такий перегляд, зокрема, передбачає створення спеціального Українського фонду в розмірі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки для надання Україні негайної фінансової допомоги, а також для підтримки проєктів її відродження.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-