Єрмак обговорив із Салліваном Формулу миру, фронт та спільне оборонне підприємство України і США

Єрмак обговорив із Салліваном Формулу миру, фронт та спільне оборонне підприємство України і США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, очільник ОП переказав слова вдячності Президентові США "за тверде лідерство й потужну промову, в якій він заявив про необхідність зупинення агресії Російської Федерації та висловився на підтримку України".

Читайте також: Формула миру та події на Близькому Сході: Єрмак провів розмову з главою розвідки Йорданії

Єрмак і Салліван продовжили діалог щодо питань, які обговорювалися під час телефонної розмови президентів України та Сполучених Штатів Америки 19 жовтня.

“Співрозмовники скоординували кроки з реалізації домовленостей щодо спільного оборонного виробництва, досягнутих на зустрічі Володимира Зеленського та Джозефа Байдена у Вашингтоні”, - поінформували в ОП.

Крім того, сторони обговорили оперативну ситуацію на різних ділянках фронту, а також результати застосування озброєння, наданого Україні союзниками для протистояння російському вторгненню.

Читайте також: Єрмак обговорив імплементацію Формули миру з радником президента ПАР

Повідомляється, що було продовжено діалог щодо реалізації української Формули миру. “Особливу увагу співрозмовники приділили підготовці до наступної зустрічі радників, яка відбудеться на Мальті”, - зауважили в ОП.

Єрмак переказав подяку Президенту США, усій його команді, Палаті представників та Сенату Конгресу й американському народові за підтримку України у боротьбі за свободу, незалежність і демократичні цінності у Європі.

Як повідомлялося, Президенти України та Сполучених Штатів Володимир Зеленський і Джозеф Байден 19 жовтня провели телефонну розмову, під час якої обговорили посилення далекобійних спроможностей України, а також загострення ситуації на Близькому Сході.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-